Фото: Telegram Валерія Залужного

Залужний зустрівся з командувачем НАТО: що відомо

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний зустрівся з головнокомандувачем Збройних сил НАТО і США у Європі Крістофером Каволі. Вони обговорили можливі сценарії на полі бою й передумови майбутніх дій України.

Про це Валерій Залужний написав у Telegram.

Він повідомив, що в розмові акцентували на важливості вчасних поставок у достатній кількості боєприпасів та техніки. Головнокомандувач ЗСУ наголосив на необхідності надання Україні широкого спектру озброєння і систем протиповітряної оборони.

"Провів зустріч у розширеному складі із верховним головнокомандувачем Обʼєднаних збройних сил НАТО у Європі — командувачем ЗС США в Європі генералом Крістофером Каволі. Предметно обговорили широке коло важливих для нас питань. Детально розповів про оперативну обстановку по всій лінії фронту. Описав можливі сценарії, загрози та передумови для наших майбутніх дій. Ставимо собі за мету — підготуватися так, щоб максимально виконати визначені завдання", — заявив Залужний.

Також обговорили питання підготовки українських захисників.

Нагадаємо, голова розвідки Кирило Буданов заявив, що першочергове завдання українських військових під час контрнаступу — звільнення усіх тимчасово окупованих територій.

Також засновник терористичної приватної військової компанії "Вагнера" Євген Пригожин пригрозив вивести свої війська з Бахмута. В останньому інтерв'ю він заявив, що український контрнаступ може розпочатися до 15 травня, але російські військові не поспішають готуватися до відбиття атак.

Зазначимо, міністр оборони Олексій Резніков повідомляв, що українці дізнаються про контрнаступальні дії Збройних сил перш за все від бійців, які братимуть в ньому участь. Він закликав громадян набратись терпіння перед важливою операцією наших Збройних сил.

Водночас керівник прес-центру Сил оборони ОК "Південь" Наталія Гуменюк стверджує, що контрнаступальна операція Збройних сил України вже відбувається у невеликому темпі. Українські бійці наразі працюють над зменшенням потужностей ворога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.04.2023 20:17