Фото: соцмережі

Заморозки охоплять значну територію України: синоптик здивувала прогнозом погоди

У ніч на суботу 29 квітня заморозки охоплять значну частину територію України. У західних регіонах промерзне навіть повітря.

Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко.

За даними Діденко, спробують уникнути заморозків східні області, Дніпропетровщина, Запоріжжя та Крим — там допоможуть хмари та тепліше повітря.

Протягом дня суботи максимальна температура повітря становитиме +11...+16ºС, на Луганщині +17...+20ºС. А ось вздовж смуги Харків-Полтава-Дніпро-Запоріжжя-Миколаїв-Херсон увірветься холодніше повітря. У цій зоні очікується лише +9...+12ºС.

У східній частині вихідними очікується рвучкий, часом до штормових поривів, вітер північно-західного напрямку. Дощі пройдуть у суботу на сході. Місцями у центральній частині та на півдні, окрім Одещини. Решта України — у сухій погоді.

Якою буде погода у неділю, 30 квітня

У неділю дощі затримаються на сході, у центральних областях, на півдні, приєднаються ще західні області. А ось на півночі в неділю буде без опадів.

У Києві в суботу та неділю опадів не передбачається (у неділю може побільшати хмар, тому на повітря краще в суботу). Температура повітря вдень коливатиметься в межах +15ºС. А ось ночі будуть холодними, +2...+5ºС, місцями навіть можливі заморозки.

Нагадаємо, за даними Укргідрометцентру, у травні цього року погода не обіцяє температурних аномалій. В останній місяць весни вона буде в межах кліматичної норми. Середня місячна кількість опадів в травні складає 22-60 мм, у західних, Вінницькій областях та горах Криму 62-81 мм, в Карпатах та на Прикарпатті 85-148 мм. Середня температура в останній місяць весни очікується на рівні +14...+18°C, а в горах — в діапазоні від +10°C до +13°C, що близько до кліматичної норми.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 28.04.2023 14:09