Фото: ДБР

"Заробляв" мільйони на поборах із зернотрейдерів: на Одещині затримали посадовця Укртрансбезпеки

В Одеській області правоохоронці затримали посадовця Укртрансбезпеки, який заробляв мільйони, пропускаючи фури з зерном, що не відповідали габаритно-ваговим нормам.

Про це повідомила прес-служба Державного бюро розслідувань.

Правоохоронці встановили, що за безперешкодний проїзд вантажівки з перевищеною допустимою вагою він брав з перевізників тисячу гривень. Гроші платили практично всі зернотрейдери, які перевозили продукцію в порти Одещини.

За оперативними даними, щомісячно співробітник дорожнього контролю таким чином "заробляв" щонайменше мільйон гривень.

"Наразі встановлюється повне коло причетних до оборудки посадовців Укртрансбезпеки. Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди службовими особами (ч. 3 ст. 368 КК України) та обрання запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання до 10 років позбавлення волі", — йдеться у повідомленні.

ДБР

Фото: ДБР

Нагадаємо, у Житомирській області правоохоронець присвоїв майже пів мільйона гривень, які вилучив у підозрюваного під час розслідування. Йому оголошено про підозру.

Також працівники ДБР повідомили про підозру колишньому депутату Державної думи Російської Федерації 6 скликання Магомеду Гаджиєву, який у 2014 році підтримав рішення щодо незаконного входження АР Крим до складу Росії. Відомо, що цей російський депутат проголосував за закон РФ "Про ратифікацію договору між РФ і республікою Крим про прийняття до Російської Федерації республіки Крим та утворення у складі РФ нових суб’єктів", відомий як "Договір про анексію Криму".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 03.01.2024 16:34