Протести у Варшаві. Джерело: польські ЗМІ

Затримали понад пів сотні провокаторів: польська поліція відзвітувала про протести фермерів у Варшаві

У середу, 6 березня, у Варшаві протести фермерів супроводжували сутички з поліцією. Польські правоохоронці затримали 55 провокаторів, які атакували їх після того, як організатори оголосили про завершення акції.

Про це повідомило Міністерство внутрішніх справ Польщі на своїй сторінці в мережі X (колишній Twitter).

Міністр внутрішніх справ Польщі Марцін Кервінський розповів, що 26 правопорушників поводилися особливо агресивно. Приблизно половина з них перебували у стані сильного алкогольного спʼяніння.

"Виокремлю дві групи: фермери, які протестували, та групка хуліганів, які атакували поліцію та зробили це свідомо", — зазначив польський міністр.

Він не уточнив, хто саме ці люди та звідки приїхали на протест.

"Поліція, яка діяла дуже стримано протягом усієї демонстрації, реагувала на хуліганські дії, щоби забезпечити безпеку", — додав Кервінський.

За даними міністра, в сутичках із протестувальниками постраждали 14 поліцейських. Один із них має серйозну травму голови та перебуває у лікарні. Також чотирьом протестувальникам надали допомогу після використання поліцією сльозогінного газу.

Нагадаємо, що під час протестів 6 березня польські фермери (чи ті, хто долучився до масових заворушень) закидали правоохоронців бруківкою та запаленими фаєрами. У Варшаві лунали постріли, місцева влада повідомляла про поранених, декілька десятків людей затримано.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 07.03.2024 18:32