Фото: WSJ

Затримання журналіста WSJ: з’явилися нові подробиці

Російські спецслужби стежили за журналістом The Wall Street Journal Еваном Гершковичем перед тим, як його затримали.

Про це повідомляє WSJ.

За даними видання, за американським журналістом стежили одразу кілька співробітників спецслужб РФ. Вони також записували його пересування на камеру та чинили тиск на джерела, з якими працював журналіст.

Також у WSJ зауважили, що стеження за Гершковичем було зафіксовано в Пскові. Журналіст не зміг ідентифікувати людей, які за ним спостерігали. При цьому він припускав, що його телефон могли прослуховувати.

Що відомо про затримання американського репортера? 

30 березня стало відомо, що в Єкатеринбурзі співробітники ФСБ Росії затримали американського журналіста Гершковича. Російські спецслужби звинувачують його у шпигунстві. За даними ЗМІ, журналіст їздив писати матеріал про ставлення росіян до війни й про вербування місцевих жителів у ПВК "Вагнера". Також Гершкович їздив до Нижнього Тагілу. Там розташоване оборонне підприємство "Уралвагонзавод". 

Відзначимо, репортер близько шести років мешкає в Москві, висвітлює події в Росії та Україні для The Wall Street Journal. Раніше він працював в Agence France-Presse, The Moscow Times і The New York Times.

Держсекретар США Ентоні Блінкен "рішуче засудив" арешт журналіста. У Білому домі наголосили, що "глибоко стурбовані" повідомленнями про затримання журналіста у РФ за звинуваченням у шпигунстві.

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден закликав Росію звільнити заарештованого американського журналіста.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.04.2023 17:57