Фото: "ДБР"

Затримано топ-менеджерів українського концерну: вони працювали на російський ВПК

Державне бюро розслідувань (ДБР) спільно зі Службою безпеки України (СБУ) за останні півроку викрило та припинило діяльність вже другого концерну, який продовжував забезпечувати російський військово-промисловий комплекс навіть після повномасштабного вторгнення.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Встановлено, що група компаній з Житомирщини постачала підприємствам оборонно-промислового комплексу Росії системи загородження, які використовуються в агресивній війні проти України.

Зазначається, що до початку війни концерн належав підприємцю, який за декілька днів до початку війни виїхав з України, а після вторгнення Росії переоформив власність на підконтрольних осіб, які продовжували працювати з країною-агресором. "Нові власники" концерну налагодили постачання через підконтрольні іноземні та російські фірми-прокладки. Саме ці компанії відправляли "замовлення" українському виробнику нібито для потреб третьої сторони. 

"Тільки протягом 2022 року фігуранти поставили до Росії декілька партій відповідної продукції на понад 1,5 мільйона доларів", йдеться у повідомленні.

Наприкінці грудня минулого року працівники ДБР спільно з СБУ провели обшуки у приміщеннях концерну та місцях проживання його керівництва. Правоохоронці вилучили речі й документи, які свідчать про провадження операційної діяльності підприємств концерну на території України та Росії.

Наразі затримано двох топ-менеджерів концерну, яким було оголошено про підозру в учиненні умисних дій, спрямованих на допомогу державі-агресору, вчинених організованої групою за ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 111-2 КК України. Санкція статті передбачає покарання  до дванадцяти років позбавлення волі. Щонайменше трьом учасникам групи, у тому числі її організатору, які перебувають за межами України буде повідомлено про підозру заочно.

Нагадаємо, працівники ДБР завершили вивчення справи щодо ухилення від військової служби трьома депутатами Київської міськради. У цій справі їм посприяв керівник апарату Київської міської військової адміністрації та командир військової частини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.01.2024 11:33