Фото: "Укрзалізниця"

Затримка потягів через обстріли Хмельниччини: "Укрзалізниця" зробила важливе уточнення

Вночі 13 травня Росія атакувала Хмельницьку область дронами-камікадзе. Внаслідок цього стався "приліт" об'єкту критичної інфраструктури, який розташований за межами міста. "Укрзалізниця" повідомила, що низка поїздів слідуватимуть у суботу за зміненим графіком. 

Компанія запевнила, що жодне сполучення не закривається: для всіх пасажирів розроблено рішення, як дістатися пунктів призначення. Вже запущено додаткові поїзди-шатли та автобуси для підвозу. 

В "Укрзалізниці" пояснили, як здійснюватиметься рух транспорту протягом найближчого часу і як діяти громадянам:

  • якщо прямуєте з Києва в напрямку Вінниці, Хмельницького, то необхідно зробити посадку на шатл "Київ — Козятин — Вінниця — Хмельницький";
  • якщо прямуєте з Києва в напрямку Тернополя та Львова, то необхідно зробити пересадку на шатл "Красне — Тернопіль — Чорний острів". Між Чорним островом та Хмельницьким необхідно з 10:00 очікувати на безкоштовні автобусні шатли від вокзалу до вокзалу;
  • якщо прямуєте з Вінниці, Жмеринки, Хмельницького до Києва, то будуть доступні шатли до Києва кожні дві години. Першу групу пасажирів з Вінниці до Києва з квитками на рейс №716 забере поїзд №868 "Гречани — Київ";
  • якщо прямуєте з Вінниці, Жмеринки до Львова, Ужгорода, Перемишля — будуть доступні шатли до Козятина з пересадкою на будь-які рейси західного напрямку, які зараз прямують об'їзним шляхом саме через Козятин;
  • якщо ви прямуєте з Хмельницького до Львова, Ужгорода, Перемишля — очікуйте пересадку на автобус від вокзалу до станції Чорний острів, звідки кожні дві години прямуватиме шатл до станції Красне. 
  • якщо ви прямуєте з Києва до Львова, Івано-Франківська, Ужгорода, Перемишля або зворотно, то для вас зміниться час у дорозі, на решту не зважайте.

В "Укрзалізниці" зауважили, що повернення невикористаних квитків зі 100% компенсацією можливе в будь-якій українській касі у претензійному порядку.

"Всі шатли є безкоштовними, як і посадка до альтернативних поїздів того ж напрямку, що вказаний у вашому квитку, в разі спізнення або неможливості прибути на свій рейс. У разі додаткових питань щодо організації посадки та пересадок звертайтеся до вокзальних чергових та стюардів, які першими знатимуть інформацію та керуватимуть процесом на місцях. На всіх вокзалах працюють пункти підзарядки ваших смартфонів та відкрито всі зали очікування", — додали у компанії.

Громадян закликали відслідковувати інформацію щодо затримок поїздів, які слідують зміненим маршрутом, за посиланням

Прогнозований час затримки:

  • №119 Запоріжжя — Львів +5 годин;
  • №85 Запоріжжя — Львів +5 годин;
  • №139 Київ — Камянець-Подільський +08:40 годин;
  • №38/36 Ужгород, Перемишль — Одеса +12 годин;
  • №770 Тернопіль — Київ +6 годин;
  • №716 Перемишль — Київ +7 годин.

​Нагадаємо, внаслідок обстрілу дронами Хмельниччини 11 людей отримали поранення, одна особа госпіталізована. Мер Хмельницька Олександра Симчишин повідомив, що життю госпіталізованої людини нічого не загрожує. Також у області численні пошкодження житлових будинків, комерційних закладів та адмінбудівель.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 13.05.2023 09:55