Завдали мільярдних збитків державі: екс-гендиректорам "Волиньвугілля" загрожує шість років тюрми

Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо чотирьох колишніх генеральних директорів держпідприємства "Волиньвугілля", які у різний час з 2017 по 2022 роки очолювали підприємство та зловживали службовим становищем. Через дії посадовців екології та надрам було завдано збитків на 1,17 мільярда гривень.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

Правоохоронців встановили, що у 2018 році у підприємства завершилися спеціальні дозволи Державної служби геології та надр України на видобуток вугілля. Однак, тогочасний керівник "Волиньвугілля" дав підлеглим вказівку продовжувати роботи. Після цього гендиректора було змінено, але і це ситуацію не покращило. Кожен з трьох його наступників продовжував нелегальний видобуток вугілля. Вони не зважали на порушення законодавства та супутню шкоду екології.

ДБР Волиньвугілля

Фото: ДБР

Впродовж чотирьох років на шахтах працівники незаконно видобули 132,4 тис. тонн корисних копалин. Вугілля продавали за чинними контрактами державного підприємства.

"Колишніх гендиректорів обвинувачують у незаконному видобуванні корисних копалин загальнодержавного значення (за різними частинами ст. 240 КК України). Санкція статті передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років", — зазначили у ДБР.

ДБР Волиньвугілля

Фото: ДБР

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру трьом державним інспекторам митного поста "Мукачево" Закарпатської області, які організували контрабандну схему ввезення товарів в Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.06.2023 11:18