Фото: Офіс президента

"Завершиться все не так швидко": Зеленський розповів про ситуацію на фронті

У понеділок, 20 листопада, президент Володимир Зеленський провів зустріч із генеральним директором Fox Corporation Лакланом Мердоком, журналістами Fox News Бенджаміном Холлом та The Sun Жеромом Старкі. Гарант розповів гостям про ситуацію на фронті та російські звірства.

Про це повідомила прес-служба Офісу президента.

За словами Зеленського, війна не завершиться так швидко, як хотілося б. Проте українці не мають права опускати руки.

"Люди чомусь ставляться до цього, як до кіно, та очікують, що в подіях не буде довгих пауз, що картинка перед очима завжди змінюватиметься, щодня будуть якісь сюрпризи. Але для нас, для наших воїнів це не кіно. Це наші життя. Це щоденна важка праця. І завершиться все не так швидко, як нам би хотілося, але ми не маємо права опускати рук і не зробимо цього", — акцентував глава держави.

В ОП також нагадали, що навесні 2022 року на Київщині група журналістів Fox News потрапила під російський обстріл. Тоді загинули оператор Пʼєр Закржевський та українська фіксерка Олександра Кувшинова. Бенджамін Холл був важко поранений. Відтак, президент відзначив важливу роль світових медіа в консолідації міжнародної підтримки України й висловив співчуття всім, чиїх рідних і близьких забрала війна.

"Весь цей час журналісти, оператори, редактори, фотографи, водії — на лінії фронту. Оскільки це гібридна війна, у російських руках інформація – це також зброя. Щирі співчуття батькам і близьким тих дуже хоробрих чоловіків і жінок, які втратили свої життя, намагаючись показати, що відбувається в Україні. Зокрема й завдяки журналістам із багатьох країн ми зараз маємо таку підтримку у світі", — зазначив Зеленський.

Співрозмовники також обговорили подальшу співпрацю, обмінялися думками щодо російських пропагандистських наративів та порозмірковували над українським баченням справедливого миру на основі Формули миру.

Водночас за визначний особистий внесок у зміцнення міждержавної співпраці, підтримку незалежності й територіальної цілісності України президент відзначив Бенджаміна Холла орденом "За заслуги" ІІІ ступеня. До того ж гарант подякував Лаклану Мердоку за приїзд і наголосив, що це дуже важливий сигнал підтримки в час, коли фокус уваги світу розмитий іншими подіями.

Нагадаємо, голова Пентагона Ллойд Остін у понеділок, 20 листопада, прибув з візитом до Києва. Раніше цей візит не оголошувався. У столиці посадовця зустріла посол США в Україні Бріджит Брінк. Сам Остін зауважив, що прибув до Києва аби зустрітися із українськими лідерами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.11.2023 12:24