Фото: "Мілітарний"

Заява Білорусі про "терористів у київських лікарнях": з'явилась реакція СБУ

Служба безпеки України відреагувала на заяви представників білоруської влади про перебування "терористів" в українських лікарнях. У відомстві назвали ці вкиди "проявом інформаційно-психологічних спецоперацій, котрі грають на руку Росії". 

Відповідний коментар з'явився у Telegram-каналі прес-служби СБУ.

У своїй заяві СБУ закликає сприймати будь-які заяви з боку Білорусі як прояв інформаційно-психологічних спецоперацій, що спрямовані на користь РФ.

"Водночас наша країна вже третій рік протидіє ворогу у повномасштабній війні, і всі громадяни розуміють важливість дотримання правил безпеки. Тож і спеціальні служби, і представники місцевої влади реагують на кожну потенційну загрозу згідно з передбаченими протоколами дій. Наразі вживаються усі необхідні заходи, аби знівелювати будь-які негативні наслідки навіть теоретичної загрози", — йдеться у заяві СБУ.

Там також звернулись до представників білоруського режиму, який повністю здав свою країну Росії, що їм варто зрозуміти просту річ. 

"Люди, котрі захищають Україну від окупантів, є героями, а не терористами. Бо справжні терористи перебувають у Кремлі. Й вони обовʼязково отримають покарання за всі свої злочини. Білоруській владі треба не лякати українців псевдозаявами, а думати про те, як не опинитися на лаві підсудних у Гаазі поруч із кремлівським диктатором", — додали в СБУ.

Раніше повідомлялось, що 26 квітня київська влада терміново розпочала евакуацію двох лікарень, розташованих на вулиці Богатирській. Це пов'язано з інформаційними провокаціями російських загарбників щодо можливих обстрілів даних об'єктів.

Що сказав глава білоруського КДБ Іван Тертель

Ймовірно, що дії київської влади щодо евакуації медзакладів пов'язані з непрямими погрозами удару по столичних лікарнях голови КДБ Білорусі Івана Тертеля. Він на засіданні Всебілоруських народних зборів, керівником яких було обрано Олександра Лукашенка, заявив про "терористів", які перебувають у лікарні.

За його словами, в Україні діють формування з білорусів, які беруть участь у військових діях на боці ЗСУ та нібито мають намір здійснити вторгнення на територію РБ.

"Усі ці особи, їхня діяльність, їхні плани комітету відомі. У боротьбі з тероризмом діємо за законами воєнного часу рішуче і без вагань. Серед терористів та їхніх посібників є і вбиті, і поранені. Без сумніву, всіх їх спіткає заслужена кара, навіть попри те, що своїм логовом вони обрали київські лікарні за адресою Богатирська, 30 і 32, де фактично ховалися за спинами хворих дітей", — сказав Тертель під час засідання.

Нагадаємо, 26 квітня російські окупанти під час обстрілу Харківської області двома авіабомбами поцілили у підстанцію та житловий будинок в місті Дергачі. Троє дітей та жінка постраждали внаслідок цього удару: у чотирирічного хлопчика діагностовано травму голови, а в 16-річної дівчини поранена нога. Ще одна п'ятирічна дівчинка дістала гостру реакцію на стрес.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.04.2024 20:11