Костянтин Жеваго. Джерело: latifundist.com

Збагатились на 370 млн грн: перед судом постануть посадовці комбінату, який належить олігарху-втікачу Жеваго

Перед судом постануть посадовці Полтавського гірничо-збагачувального комбінату, який належить олігарху-втікачу Костянтину Жеваго. Вони незаконно збагатились на суму понад 370 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

Працівники ДБР скерували до суду обвинувальний акт стосовно сімох посадовців та службових осіб ПрАТ "Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат". Менеджмент товариства, яке належить олігарху–втікачу Костянтину Жеваго, привласнив десятки мільйонів гривень.

Як збагачувались фігуранти справи

За даними слідства, керівництво комбінату протягом 2019-2021 років протиправно розпоряджалося корисними копалинами загальнодержавного значення. Не маючи спеціального дозволу на користування надрами воно незаконно реалізувало тонни мінеральної сировини на майже 80 мільйонів гривень.

Потім через залучені до схеми підприємства перепродали цю ж саму сировину, але набагато дорожче. Зокрема, топменеджмент продавав без відповідних дозволів щебеневу сировину, яка виготовлялась з відходів, видобутих у кар’єрі корисних копалин. Сума оборудки становила понад 370 мільйонів гривень.

Нагадаємо, раніше французький суд остаточно відмовив Україні в екстрадиції олігарха Костянтина Жеваго. Там дійшли висновку, що наша держава не зможе забезпечити основні процесуальні гарантії та прав захисту.

Раніше генпрокурор Андрій Костін заявив, що деякі країни, які не хотіли видавати Україні правопорушників від початку повномасштабного вторгнення, навесні 2024 року почали це робити.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 24.09.2024 09:36