Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Збили ракету та дрони: в Повітряних силах відзвітували про нічну роботу

У ніч на неділю, 8 вересня, російські окупанти завдали удару чотирма керованими авіаційними ракетами Х-59 і 23 ударними БпЛА типу Shahed. Сили оборони України збили 15 безпілотників і одну ракету.

Про це повідомила прес-служба Повітряних сил Збройних сил України.

Українські військові уточнили, що ракети рашисти запускали з території Бєлгородської області Росії, а дрони — з російського Курська та мису Чауда в тимчасово окупованому Криму.

"Повітряний напад противника відбивали зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи радіоелектронної боротьби Сил оборони України", — йдеться в повідомленні.

У Повітряних силах додали, що в результаті протиповітряного бою збито одну керовану авіаційну ракету Х-59 і 15 ударних БпЛА типу Shahed. Крім того, два ворожі безпілотники локаційно втрачені (ймовірно, впали під впливом засобів РЕБ). Також три ракети Х-59 не досягнули бажаних цілей внаслідок активної протидії Сил оборони України.

"Протиповітряна оборона працювала в Одеській, Харківській і Дніпропетровській областях. Разом — до перемоги!" — підсумували українські військові з Повітряних сил ЗСУ.

Збиття повітряних цілей 8 вересня

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Нагадаємо, що, за інформацією Генерального штабу Збройних сил України, за минулу добу на всьому фронті зафіксовано 183 бойових зіткнення. Покровський і Курахівський напрямки залишаються найгарячішими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.09.2024 09:35