Фото: Pixabay

Збились і не змогли приплисти до берега: в Одесі пʼятьох людей віднесло у відкрите море, їх врятували

У неділю, 30 червня, в Одесі військові моряки врятували п'ятьох цивільних людей, яких віднесло у відкрите море.

Про це повідомляє прес-служба командування Військово-морських сил Збройних сил України.

Зазначається, що до ВМС звернулись представники рятувально-водолазної служби Одеської міської ради. Військових просили про допомогу у порятунку громадян, яких хвилями віднесло у відкрите море.

"Екіпажем одного з катерів національного флоту було проведено пошук та порятунок людей, що зазнали лиха на воді. П’ятеро цивільних осіб було успішно врятовано та доставлено до берега", — наголосили військові.

Порятунок цивільних на морі

Порятунок цивільних в морі

Фото: ВМС ЗСУ

За даними ЗМІ, о 20:15 у районі плит в Аркадії у воду стрибнув один хлопець, він почав тонути, бо йому стало погано, після чого йому на поміч пішли у воду ще чотири людини. Вони збились разом і не змогли приплисти назад до берега. Людей почало зносити в море на відстань 300-500 метрів від берегової лінії. У цей час поруч не було ніяких човнів та скутерів. Небайдужий свідок передав контакти начальника рятувальної станції Олексія Лаптєва поліції. Правоохоронці йому зателефонували, і вже через 10 хвилин після того приплив катер.

За словами Лаптєва, що врятували людей на роботу повернулись і їх працівники, але оскільки на патрулюванні були військові моряки, то спочатку подзвонили їм. За його словами, рятувальників не було на пляжі, адже зазвичай вони працюють до 20:00, а інцидент стався пізніше. 

Раніше, а саме 13 червня, морські піхотинці врятували чоловіка, якого хвилями віднесло у відкрите море. Сталося це під час виконання військовими завдань в акваторії Чорного моря.

"В результаті пошуку військові моряки виявили горе-плавця та відпрацювали заходи з порятунку людини, що опинилась за бортом. Цивільну особу було успішно врятовано та доставлено на суходіл", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 14 червня у Закарпатській області прикордонники врятували чоловіка, який впав з 12-метрової скелі. Громадянин планував незаконно потрапити до Румунії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 01.07.2024 09:36