Фото: СБУ

Збирала дані про ЗСУ: у Львові затримали ворожу інформаторку

Правоохоронці затримали у Львові ворожу інформаторку, яка збирала дані про Збройні сили, щоб передати рашистам. Жінка діяла під виглядом переселенки.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

Поліцейські встановили, що зловмисниця мешканка Миколаївщини, яка є рідною сестрою ще одного зрадника Батьківщини, якого нещодавно затримала СБУ. Вона була дистанційно залучена до співпраці у жовтні минулого року.

Фігурантка збирала розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони у Львові. Для маскування розвідувальної діяльності жінка видавала себе за переселенку з прифронтових районів півдня України. За даними слідства, інформаторка часто відвідувала територію поблизу місць дислокації військових формувань та робила позначки на електронних картах. Згодом намагалась передати зібрані дані до РФ через месенджер.

Під час обшуку у жінки вилучили комп’ютерну техніку та сім мобільних телефонів. На одному з яких були докази вчинення злочинної діяльності. Слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру. Суд обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою. 

Нагадаємо, 18 березня правоохоронці на Харківщині затримали колаборантку, яка переоформлювала документи підприємців за законодавством РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.03.2023 14:58