Роман Яремчук після гола у ворота словаків. Джерело: УЄФА

Збірна України вирвала перемогу над Словаччиною та продовжує боротьбу на Євро-2024

Збірна України обіграла Словаччину в матчі другого туру Євро-2024 з футболу. Матч у Дюссельдорфі завершився з рахунком 2:1. При цьому за ходом гри наші футболісти поступалися 0:1.

Перемога України над Словаччиною

Джерело: УЄФА

Після цього матчу турнірна таблиця групи Е набула такого вигляду. Залишається чекати результату завтрашнього поєдинку румунів із бельгійцями, після якого може виникнути ситуація, коли у всіх чотирьох команд нашого квартету буде по три очки. За таких розкладів негативна різниця забитих і пропущених м’ячів України дещо тривожить.

Турнірна таблиця групи Е

Турнірна таблиця групи Е. Джерело: Flashscore

Але головне, що "синьо-жовті" виявили характер і здобули перемогу, яка залишає їх у грі та зберігає шанси на вихід у наступний етап турніру.

Щодо сьогоднішнього матчу, то словаки втілили перевагу в забитий м'яч на 17-й хвилині. Олександр Зінченко на межі воротарської зони не зумів завадити ударові Івана Шранца головою — 0:1.

Після перерви українцям вистачило 10 хвилин, аби зрівняти рахунок. Автором першого голу "синьо-жовтих" на турнірі став Микола Шапаренко, який замкнув простріл із флангу від Зінченка.

Роман Яремчук, який замінив Артема Довбика, став автором вирішального голу України на 80 хвилині. Шапаренко знайшов форварда вертикальною передачею, а той із декількох метрів пробив повз голкіпера Мартіна Дубравку — 2:1!

Нагадаємо, що національна збірна України з футболу програла Румунії у стартовому матчі Євро-2024. Матч завершився з рахунком 3:0 на користь наших суперників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 21.06.2024 18:18