Олексій Крутих. Джерело: Base of Ukrainian sports

Збірна України з тенісу не вийшла у кваліфікацію Кубка Девіса: кому програли наші спортсмени

Збірна України з тенісу вперше програла Ізраїлю в матчі Кубку Девіса. У четвертому поєдинку Олексій Крутих зазнав поразки у трьох сетах від Ішая Оліеля.

Про це повідомило "Суспільне Спорт". Журналісти нагадали, що збірна України зазнала поразки від США у кваліфікації Кубка Девіса 2024 року, що відбулася в лютому. Для того, щоб знову отримати путівку у кваліфікацію на наступний рік "синьо-жовті" мали здобути три перемоги у п'ятиматчевому протистоянні зі збірною Ізраїлю.

Олександр Овчаренко та Віталій Сачко програли збірній Ізраїлю перші два поєдинки. Натомість у другий день першу перемогу "синьо-жовтим" принесли Олексій Крутих та Ілля Білобородько у матчі в парному розряді.

У четвертому поєдинку у протистоянні мали зійтись Віталій Сачко та Ішай Оліель, однак українець захворів і не зміг вийти на корт. На заміну Віталію вийшов Крутих, що проводив попередній матч у парі. Він, на жаль, поступився з рахунком 1:2 (2:6, 6:3, 6:7(5)

Тепер у Кубку Девіса 2025 року збірна України розпочне виступи зі стадії плей-оф, де змагатиметься за збереження місця у Першій світовій групі. Матчі плей-оф у Першій світовій групі відбудуться у лютому 2025 року.

Збірна України вперше поступилась Ізраїлю Кубку Девіса. Раніше команди зустрічались тричі в межах цих змагань і в усіх трьох попередніх протистояннях перемогу здобували українські тенісисти. Тепер українська серія проти цього суперника закінчилася.

Нагадаємо, що 6 вересня у фіналі парного жіночого турніру US Open українська тенісистка Людмила Кіченок у парі з латвійкою Оленою Остапенко здобула феєричну перемогу. У вирішальному матчі вони здолали Крістіну Младенович із Франції та Чжан Шуай із Китаю з рахунком 6:4, 6:3.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 14.09.2024 22:59