Фото: Офіс президента

Зеленський — про майбутнє засідання Контактної групи: Це буде особливий "Рамштайн"

У понеділок, 30 вересня, президент Володимир Зеленський заявив, що українська та американська сторони активно готуються до зустрічі у форматі "Рамштайн". 

Про це стало відомо з вечірнього звернення глави держави. Зеленський заявив про завершення наради за підсумками візиту у Сполучені Штати. 

"Військові, уряд, Офіс. Наші команди — українська й американська — уже працюють з усім тим, що ми обговорили у Нью-Йорку та Вашингтоні, і вже готуємося до зустрічі в "Рамштайні". Це буде особливий "Рамштайн", і від нашої сторони партнери отримують усі деталі, усі аргументи, як забезпечити результати найближчими місяцями й на фронті, і в дипломатичній роботі", — сказав глава держави.

За словами українського лідера, сила зброї й сила дипломатії працюють ефективно завжди тільки разом.

"І саме так розраховуємо — саме так маємо реалізувати план перемоги. Ми чекаємо також конкретних речей від партнерів, щоб посилити нашу стратегію. І це стосується всіх наших партнерів — наша сила саме в тому, що вільний світ захищає себе", — додав Володимир Зеленський.

Нещодавно президент Володимир Зеленський назвав головну ціль майбутнього "Рамштайну". Засідання вимагає визначити дії, як посилити тиск на Російську Федерацію за війну й встановити справедливий мир.

Раніше журналісти видання Spiegel інформували, що Байден приїде з візитом до Німеччини з 10 по 12 жовтня. Він планує запросити лідерів Франції та Великої Британії, щоб обговорити підтримку України. Медійники акцентували, що наступного місяця відбудеться другий візит президента США до Німеччини за час перебування на посаді, проте перший державний. Байден здійснив свій перший двосторонній візит у Німеччину як президент США 2022 року, коли відвідав саміт G7 в Ельмау в Баварії.

Нагадаємо, нещодавно президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден анонсував зустріч лідерів Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн". Союзники зберуться в жовтні у Німеччині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.09.2024 20:57