Фото: Офіс президента

Зеленський анонсував нові безпекові угоди для України

Найближчим часом Україна підпише угоди про гарантії безпеки ще з чотирма країнами. Наразі ведеться активна підготовка до початку відповідних перемовин.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення.

"Наша команда готує ще чотири нові безпекові угоди для України. Вже найближчим часом ми розпочнемо перемовини й маємо доволі оперативно підготувати документи до підписання", — зауважив Зеленський.

Очільник держави зауважив, що ці документи міститимуть оборонну, фінансову та гуманітарну підтримку України.

"Вже тоді буде майже 30 таких угод із нашими партнерами. І ми ставили собі завдання, щоб це були різні країни — не лише країни НАТО. Але всі — однаково готові допомагати нам у захисті спільних цінностей. І це буде. Хоч би що відбувалось у світі, нам потрібні свої інструменти для підтримки наших людей, для підтримки нашої держави, свої безпекові домовленості, які працюватимуть за будь-яких умов. Саме так ми і рухаємось", — резюмував гарант.

Нагадаємо, 8 липня Україна та Польща уклали двосторонню безпекову угоду. Документ підписали президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск.

Також під час Саміту Європейського Союзу у Брюсселі 27 червня Україна підписала гарантії безпеки ще з двома державами. Йдеться про укладені угоди з Литвою та Естонією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.07.2024 20:40