Дональд Туск і Володимир Зеленський. Фото з архіву. Джерело: Офіс президента України

Україна та Польща підписали угоду про гарантії безпеки: Зеленський і Туск провели прес-конференцію (відео)

У понеділок, 8 липня, Україна та Польща уклали двосторонню безпекову угоду. Документ підписали президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск. Після цього вони провели спільну прес-конференцію.

Відповідне відео опублікував Офіс президента України.

Підписання угоди відбулося під час візиту президента Володимира Зеленського до Варшави. Угоду з боку Польщі підписав очільник польського уряду Дональд Туск. Деталі угоди поки що не розголошують.

Прем’єр-міністр Польщі на прес-конференції наголосив на символізмі візиту українського президента саме до Варшави перед важливим самітом НАТО у Вашингтоні. Дональд Туск запевнив, що Україна завжди може розраховувати на Польщу, яка готова надати всебічну підтримку, особливо на тлі російської агресії.

Своєю чергою, Володимир Зеленський знову нагадав про підступний терористичний удар російських окупантів по різних містах України, в тому числі по дитячій лікарні "Охматдит". Він закликав Польщу та світ протидіяти Росії, яка несе вбивство зараз в Україну, а згодом може продовжити й в інших країнах світу.

Український президент також акцентував, що Польща активно підтримує можливість приєднання України до НАТО, подякував полякам за підтримку та висловив упевненість, що така підтримка триватиме й після війни.

Після зустрічі з Туском і спільної прес-конференції запланована зустріч українського президента з польським колегою Анджеєм Дудою.

Раніше в Офісі президента України повідомляли, що Зеленський і Туск мали обговорити продовження оборонної співпраці, підтримку України на шляху до євроінтеграції та очікування від саміту НАТО, який відбудеться у Вашингтоні. Також темами їхньої розмови стали участь Польщі у відновленні України, розвиток торгівлі та гуманітарну співпрацю.

Нагадаємо, український президент сьогодні у своїх соціальних мережах наголосив, що серед об’єктів, у які влучили російські терористи під час обстрілу Києва в понеділок, 8 липня, — дитяча лікарня "Охматдит". Зараз там тривають рятувальні роботи, люди допомагають розбирати завали.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.07.2024 15:10