Дональд Туск і Володимир Зеленський. Фото з архіву. Джерело: Офіс президента України

Зеленський у Польщі: якою є насичена програма візиту українського президента

У понеділок, 8 липня, президент України Володимир Зеленський перебуває з офіційним візитом у Варшаві. Він уже зустрівся з польським прем'єр-міністром Дональдом Туском. Після цього запланована зустріч із президентом Польщі Анджеєм Дудою.

Про це повідомили в Офісі президента України. Там зазначили, що Зеленський і Туск мали обговорити продовження оборонної співпраці, підтримку України на шляху до євроінтеграції та очікування від саміту НАТО, який відбудеться у Вашингтоні. Також темами їхньої розмови стали участь Польщі у відновленні України, розвиток торгівлі та гуманітарну співпрацю.

Крім того, під час зустрічі планували підписати угода про співпрацю у сфері безпеки між Україною та Польщею, а також поспілкуватися з представниками ЗМІ.

Володимир Зеленський і Дональд Туск зустрілися віч-на-віч, а також у розширеному складі за участі делегацій.

Своєю чергою, канцелярія президента Польщі повідомила, що одразу після зустрічі із Туском, Зеленський проведе перемовини з Анджеєм Дудою.

"У палаці Бельведер відбудеться зустріч президента Республіки Польща Анджея Дуди з президентом України Володимиром Зеленським", — зазначили там.

Востаннє до цього Зеленський перебував з офіційним візитом у Варшаві 5 квітня 2023 року.

Нагадаємо, український президент сьогодні у своїх соціальних мережах наголосив, що серед об’єктів, у які влучили російські терористи під час обстрілу Києва в понеділок, 8 липня, — дитяча лікарня "Охматдит". Зараз там тривають рятувальні роботи, люди допомагають розбирати завали.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.07.2024 13:51