Фото: Офіс президента

Зеленський готовий зустрітися з Трампом та вислухати його "мирний план", — Bloomberg

Президент України Володимир Зеленський готовий зустрітися з лідером Сполучених Штатів Америки Дональдом Трампом. Гарант хоче вислухати його план щодо швидкого завершення війни з Росією.

Таку заяву український лідер зробив в інтерв'ю Bloomberg.

Український лідер зазначив, що президент США має виступити зі своїм планом швидкого припинення війни з Росією. Проте Зеленський попередив, що будь-яка пропозиція має уникати порушення суверенітету нації.

"Якщо Дональд Трамп знає, як закінчити цю війну, він має сказати нам сьогодні. Якщо є ризики для української незалежності, якщо ми втратимо державність — ми хочемо бути до цього готові, ми хочемо знати", — наголосив президент України.

Позиція Дональда Трампа щодо завершення війни в Україні

Як відомо, під час нещодавніх дебатів з президентом США та кандидатом від демократів Джо Байденом Трамп заявив, що нібито зміг би закінчити війну ще до свого вступу на президентську посаду. Водночас він назвав неприйнятною "пропозицію" російського диктатора Володимира Путіна про те, що Україна має відмовитися від чотирьох своїх областей і прагнення до членства в НАТО в обмін на припинення Росією вогню.

Своєю чергою Володимир Зеленський прокоментував план колишнього президента США Дональда Трампа щодо завершення війни з Росією за 24 години. В інтерв'ю колумністці американського видання The Philadelphia Inquirer Труді Рубін український президент заявив, що, якщо план Трампа полягає в територіальних поступках з боку України, то це "погана ідея".

Нагадаємо, керівник Офісу президента України Андрій Єрмак 3 липня заявив, що Україна не буде відмовлятися від будь-якої своєї території задля того, щоби припинити війну. Таким чином українська влада не готова йти на компроміс подібного характеру з російським диктатором Володимиром Путіним.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.07.2024 15:56