Фото: Telegram Зеленського

Зеленський нагородив героїв з бригади, яка деокупувала Київську і Харківську області (фото)

У суботу, 5 серпня, президент України Володимир Зеленський привітав військових з Днем піхоти. Він також нагородив воїнів 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс".

Відповідне повідомлення з'явилось у Telegram Зеленського.

Глава держави відзначив, що з початком повномасштабного вторгнення 10-та окрема гірсько-штурмова бригада виконувала бойові завдання на Волинському та Поліському напрямках, а Восьмий окремий гірсько-штурмовий батальйон діяв на Бориспільському та Харківському напрямках. 

"Саме завдяки успішним діям підрозділів бригади було звільнено 16 населених пунктів у Київській і чотири населених пункти в Харківській області. Нині воїни бригади з честю та гідністю виконують бойові завдання на Донецькому напрямку", — йдеться у повідомленні президента.

Зеленський також повідомив, що вітаючи захисників із Днем піхоти України та вручаючи державні нагороди бійцям, у відповідь отримав від командира 10-ї ОГШБ шеврон і плакетку бригади. 

"Це дуже цінно для мене. Девіз бригади — "Зі щитом або на щиті". І з кожним боєм воїни це доводять. Перемагати попри все. Дякую вам, воїни, за вашу результативність! Наші захисники найхоробріші", — додав президент України.

Нагадаємо, раніше заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявляла, що військові Російської Федерації відчайдушно намагаються зупинити наступ Збройних сил України. Для ворога епіцентром бойових дій залишається східний фронт. На південному фланзі наші війська поступово крізь щільний артилерійський вогонь та мінування, але продовжують рух вперед.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.08.2023 15:11