Фото: Офіс президента

Зеленський назвав цілі, які Україна вражатиме ракетами ATACMS

Президент Володимир Зеленський заявив, що на сьогодні нашій державі необхідні далекобійні ракети ATACMS для того, аби уражати цілі в тимчасово окупованому Криму.

В інтерв'ю The Washington Post Зеленський зауважив, що території Росії ракетами ATACMS Україна обстрілювати не буде.

Водночас очільник держави наголосив, що саме з Криму війська країни-агресорки запускають літаки з високоточними ракетами, які атакують нашу державу.

"Коли у Росії є ракети, а у нас немає, вони атакують ракетами все – газ, енергетику, школи, заводи, цивільні будівлі. ATACMS — це відповідь", — зауважив гарант.

Відтак, на думку очільника держави, коли Росія дізнається, що Україна здатна знищити ці літаки, то не буде атакувати з Криму. 

"Це як з морським флотом. Ми їх витіснили з наших територіальних вод. Зараз ми їх витіснимо з аеродромів Криму", — зазначив президент.

Зеленський також зазначив, що наразі не може озвучити інформацію щодо дискусій про надання ATACMS нашій державі у Вашингтоні, але підтвердив, що Україна наразі не має цих ракет.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що президент США Джо Байден остерігається ядерного удару з боку Російської Федерації. Саме тому Вашингтон дуже обережний у постачанні зброї Києву.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.03.2024 12:15