Фото: Офіс президента України

Зеленський назвав мінімальну кількість систем Patriot, які допоможуть відбити атаки РФ

Під час вечірнього відеозвернення 27 квітня президент Володимир Зеленський відреагував на нічний ракетний обстріл російських загарбників. За словами глави держави, Україні потрібно сім систем протиповітряної оборони Patriot для захисту неба.

Текст звернення з'явився на сайті президента. Зеленський наголосив, що українці пройшли сьогодні ще один масований ракетний удар — 34 російські ракети різних типів. 

"Основна мішень — це енергетика, різні об’єкти галузі: і електроенергетика, і об’єкти для транзиту газу. Саме ті газові об’єкти, від яких залежить, зокрема, безпека постачання в Євросоюз", — сказав президент.

Глава держави зазначив, що частину ракет сьогодні вдалося збити.

"Я вдячний кожному нашому воїну, який був дійсно влучним і вчасно реагував. Траєкторії ракет і сам характер удару були прораховані російськими терористами так, щоб якнайбільше ускладнити роботу нашої ППО. Кожна збита сьогодні ракета — це вагомий результат", — заявив український лідер.

Зеленський також висловив подяку всім партнерам, які вже допомогли Україні з ППО.

"Зараз кожна система для захисту неба, кожна протиракета — це буквально захист життя. І важливо, щоб усі нові домовленості з партнерами, які вже є на посилення нашої ППО, важливо, щоб кожна ініціатива друзів України допомогти, зокрема, з пошуком і постачанням "петріотів", — щоб усе це спрацювало якнайшвидше. Сім систем потрібні Україні — і це мінімум. Ці "петріоти" є в партнерів", — додав Зеленський.

Президент України впевнений, що російські терористи бачать, що в партнерів немає зараз для Європи такої ж рішучості в захисті від терору, яку вони продемонстрували на Близькому Сході. 

"Але все ж є можливість надати необхідну кількість та якість систем ППО. Треба не втратити час — треба дати необхідний сигнал рішучості", — додав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, раніше керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявляв, що наша держава стовідсотково отримає нові системи протиповітряної оборони Patriot від західних партнерів. Наразі Україні веде перемовини із багатьма прибічниками щодо постачання ППО.

Водночас речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш заявляв, що Україні для повного захисту неба від комбінованих повітряних атак країни-агресорки Україні необхідно 25 систем Patriot.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.04.2024 20:43