Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

Зеленський назвав причини звільнення Залужного

Президент Володимир Зеленський заявив, що рішення по звільнення Валерія Залужного із посади головнокомандувача Збройних сил України було ухвалено через необхідність перезавантаження, перебудови та зміни менеджменту військового командування. 

В інтерв'ю FoxNews український гарант розповів, що йдеться "не про зміну курсу наших дій, ми лише говоримо про речі, які довго не змінювалися".

"Ми повинні бути швидшими, це означає, ми маємо упускати всю бюрократію, яка в нас є. У нас немає іншого шансу. Ми повинні бути розумними, технологічно оснащеними і швидкими. Час — це гроші, а в нашому випадку це не гроші, а життя людей", — зазначив гарант.

Водночас журналіст поцікавився у Зеленського, чому той вирішив нагородити Залужного відзнакою Героя України. Очільник держави наголосив, що нагороду генерал отримав за захист України.

"Він захищав нашу націю і нашу країну. Я надав йому титул Героя України, бо я дуже вдячний йому за це", — зауважив Зеленський.

До того ж у Зеленського також запитали, чи буде і надалі генерал підтримувати політику президента, чи, можливо, він піде в опозицію. На що гарант відповів, що це виключно вибір Залужного.

Нагадаємо, 9 лютого колишній головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний отримав від президента Володимира Зеленського звання Героя України й орден "Золота Зірка". Залужний запевнив, що й надалі служитиме народу України, яскраво відреагувавши на таке визнання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.02.2024 08:21