Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський назвав п’ять причин найкращої стратегічної інвестиції в безпеку України

Посилення протиповітряної оборони України є найкращою стратегічною інвестицією в безпеку щонайменше з п’яти причин. Передусім кожна система протиповітряної оборони та кожна ракета, надана Україні, рятує життя.

Про це написав президент України Володимир Зеленський на своїй сторінці в соцмережі X (колишній Twitter).

"По-друге, до кожного великого міста та регіону, які будуть повністю закриті надійним повітряним щитом, зможе повернутися з-за кордону більше людей: потенційно – мільйони. Це дасть значний поштовх економіці України, допоможе нам зменшити бюджетний дефіцит і, як наслідок, потребу в міжнародній фінансовій допомозі", — додав він.

Третьою причиною український лідер назвав тезу: що сильніша наша протиповітряна оборона, то більшим буде успіх України в Чорному морі, то більшим морський експорт, то кращим захист свободи судноплавства та більшою стабільність. Це дасть змогу доставляти сотні тисяч додаткових тонн продовольства через безпечніший морський експортний коридор та протидіяти глобальній продовольчій кризі.

"По-четверте, кожна додаткова система протиповітряної оборони та ракета економить ресурси, які в іншому разі будуть потрібні для відновлення зруйнованих об’єктів, критичної інфраструктури, енергосистем, електромереж тощо", — продовжив президент України.

П’ятою причиною він назвав те, що позбавлення Росії можливості тероризувати Україну ракетами та безпілотниками змусить агресора відмовитися від цієї тактики, що загалом сприятиме наближенню перемоги.

"Ми надзвичайно вдячні всім нашим партнерам, які вже ухвалили важливі рішення щодо зміцнення нашої протиповітряної оборони. Оскільки Україна — велика країна, наша потреба в системах ППО є значною. Проте ми впевнені, що посилення наших спроможностей ППО є найкращою стратегічною інвестицією в безпеку, завдяки якій наші партнери також заощадять значну кількість ресурсів у довгостроковій перспективі", — наголосив Володимир Зеленський.

У підсумку він нагадав, що з 2022 року Україна звільнила більш ніж половину окупованої Росією землі. 2023 року Україна вигнала російський флот із більшої частини Чорного моря.

"2024 рік має стати роком, коли Україна скине Росію зі свого неба", — акцентував український президент.

Нагадаємо, що 22 листопада у своєму традиційному відеозверненні президент Володимир Зеленський підбив підсумки 17 засідання у форматі "Рамштайн". Він, зокрема, повідомив про серйозні кроки союзників щодо зміцнення української протиповітряної оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.11.2023 11:53