Фото: Офіс президента

Зеленський обговорив із прем’єром Канади оборонну співпрацю: деталі

Президент Володимир Зеленський 15 листопада провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Сторони обговорили низку важливих питань.

Про це повідомив Офіс президента.

Зазначається, що сторони обговорили ситуацію на полі бою, подальшу оборонну співпрацю з акцентом на посилення української системи ППО, зокрема збільшення спроможностей мобільних вогневих груп для боротьби з БпЛА.

"Президент подякував за новий санкційний пакет і високо оцінив канадську ініціативу щодо створення міжнародної коаліції з повернення українських дітей, запропоновану на зустрічі радників на Мальті. Володимир Зеленський і Джастін Трюдо скоординували наступні кроки щодо розвитку цієї ініціативи на вищому рівні", — наголосили в ОП.

Водночас український гарант подякував за рішення Канади надати фінансову підтримку для добудови Національного музею Голодомору-геноциду. Було обговорено практичну реалізацію цього рішення.

Крім того, Зеленський подякував за вагому оборонну та фінансову підтримку з боку Канади. Президент відзначив, що ухвалення багаторічної програми допомоги є дуже важливим сигналом для світу щодо неослабної підтримки України до її перемоги.

"Сторони також обмінялися думками щодо ситуації на Близькому Сході", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 15 листопада президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою. Він подякував за високу оцінку українського прогресу щодо початку переговорів із Євросоюзом про вступ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.11.2023 21:30