Фото: Офіс президента

Зеленський обговорив із президентом Чехії потреби українських військ на полі бою

Президент України Володимир Зеленський 17 лютого провів зустріч із президентом Чеської Республіки Петром Павелом у межах участі в Мюнхенській конференції з питань безпеки.

Про це повідомив Офіс президента України.

Зазначається, що у ході перемовин лідери розглянули актуальні потреби українських військ на полі бою, зокрема, в артилерійських системах і снарядах. До того ж окрему увагу було приділено питанням оборонної підтримки України та спільного виробництва озброєнь.

"Було відзначено активну роль Чехії у взаємодії з іншими союзниками в постачанні оборонної продукції для потреб України. Володимир Зеленський високо оцінив підтримку Української формули миру з боку Чеської Республіки", — зазначили в ОП.

Крім того, співрозмовники обговорили просування України до членства в ЄС, а також очікування від Вашингтонського саміту НАТО.

Зазначимо, раніше у рамках Мюнхенської конференції з безпеки президент Чехії Петер Павел заявив, що його держава знайшла для України 800 тисяч артилерійських снарядів калібру 155 та 122 міліметрів. Однак для постачання Україні боєприпасів ще потрібно додаткове фінансування.

Нагадаємо, 17 лютого український гарант виступив на Мюнхенській конференції. У своїй промові Зеленський наголосив, що світова спільнота повинна визначити, яким чином повернути звичний порядок, який заснований на правилах. Для цього необхідно позбавити Путіна можливості маніпулювати всіма на планеті.

Також 17 лютого під час брифінгу з канцлером Німеччини Олафом Шольцом Зеленський зазначав, що Путіну байдуже, хто загине. Він готовий і надалі жертвувати різними людьми, аби тільки зберегти свої позиції та задовольнити власні амбіції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.02.2024 23:30