Фото: Офіс президента

Зеленський обговорив із Санчесом посилення ППО та підготовку безпекової угоди

У неділю, 24 березня, президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Королівства Іспанія Педро Санчесом. Лідери обговорили низку важливих питань.

Про це повідомила прес-служба Офісу президента.

"Глава держави подякував іспанському уряду за незмінну підтримку України та нещодавні рішення, ухвалені за підсумками засідання у форматі "Рамштайн", зокрема за схвалення потужного оборонного пакета. Володимир Зеленський також висловив подяку Іспанії за прихисток понад 180 тисяч українців, які були змушені залишити домівки через повномасштабне російське вторгнення", — йдеться у повідомленні.

Також Зеленський розповів іспанському прем’єру про ситуацію на фронті та проінформував про останні масовані російські обстріли енергетичної інфраструктури України. У цьому контексті лідери обговорили продовження оборонної співпраці двох країн, зокрема посилення української системи ППО з метою захисту неба від повітряних атак держави-агресорки.

"Для нас надзвичайно важливо захистити людей та основні промислові центри. Це має вирішальне значення для економіки та повернення людей додому", — наголосив Зеленський.

Крім того, у ході перемовин Зеленський відзначив активну участь Іспанії в реалізації української Формули миру. Лідери домовилися про подальшу взаємодію в контексті підготовки інавгураційного Саміту миру, а також спільну роботу з країнами Глобального Півдня. До того ж сторони приділили увагу питанню підготовки двосторонньої безпекової угоди та узгодили подальший графік політичних контактів на найближчу перспективу.

Нагадаємо, 24 березня президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні заявив, що цей тиждень дав Україні багато результатів у відносинах із партнерами та приніс гарні новини щодо пакетів оборонної підтримки. Так, цього тижня Євросоюз ухвалив рішення про Фонд допомоги Україні обсягом п'ять мільярдів євро. Це суттєво підтримає наш захист.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.03.2024 22:45