Фото: Офіс президента

Зеленський розповів, скільки ракет та дронів Росія випустила по Україні протягом тижня

Протягом цього тижня війська країни-агресорки випустили по території України понад 190 ракет різних типів. Крім того, ворог атакував нашу державу дронами-камікадзе та авіабомбами.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення.

"За цей тиждень, від понеділка й до сьогодні, російські терористи застосували майже 190 ракет різних типів та майже 140 "шахедів". Ще майже 700 керованих авіабомб. Жодного тижня ще не було за понад 2 роки цієї війни, коли б Росія утрималась від терору. І ми робимо все можливе, щоб нашу цілком справедливу відповідь на цей терор окупаційний контингент відчував так само – кожного тижня, кожного дня", — наголосив гарант.

За його словами, для того, аби захистити українців від ворожих обстрілів необхідно значно посилити повітряний щит нашої держави. 

"Перше — вдячність нашим захисникам неба. Усім воїнам мобільних вогневих груп, нашої авіації, ППО Сухопутних військ, усім фахівцям нашої РЕБ. Дякую за кожну збиту ракету, за кожен збитий "шахед". Звичайно, наш повітряний щит потребує значного посилення. Ми працюємо над цим з усіма партнерами, чиї рішення можуть змінити характер цієї війни та убезпечити наші міста й села від терору. Але вже зараз принаймні частину ракет і більшість "шахедів" наші воїни збивають", — додав очільник держави.

Нагадаємо, у Кривому Розі, Одесі та у Харківській області запроваджують графіки відключень світла через пошкодження енергетичної системи України внаслідок російських масованих обстрілів. 

Також раніше повідомлялося, що внаслідок масованого російського обстрілу України, який стався 22 березня, компанія ДТЕК втратила 50% генераційних об'єктів. Ця ворожа атака на енергосистему України стала найбільшою за весь час повномасштабного вторгнення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.03.2024 21:39