Володимир Зеленський і Віола Амгерд. Джерело: швейцарські ЗМІ

Зеленський перед Самітом миру зустрівся з президенткою Швейцарії: про що говорили (відео)

У суботу, 15 червня, президент України Володимир Зеленський уже перебуває в Бюргенштоці, де відбудеться Глобальний саміт миру. До його початку він мав зустріч із президенткою Швейцарії Віолою Амгерд. Незабаром якраз вони з Амгерд офіційно відкриють саміт.

Про це повідомили швейцарські видання. Журналісти зазначили, що також до початку саміту у Зеленського заплановані двосторонні зустрічі з віце-президенткою США Камалою Гарріс і президентом Чилі Габріелем Боричем.

Як відомо, в Бюргенштоці у Швейцарії  розпочинається перший Глобальний саміт миру за ініціативи України. Участь у ньому візьмуть делегації з 92 країн і восьми світових організацій.

Мета саміту — узгодити три з десяти пунктів української "Формули миру": щодо ядерної та продовольчої безпеки, звільнення українських полонених і депортованих, серед яких діти. Росію на перший Саміт миру не запрошували, але не виключили її участь на наступних зібраннях.

"Сьогодні на Саміті представлені всі частини світу, всі континенти, різні нації — і географічно великі, й менші, — кожен політичний полюс нашого з вами світу: Латинська Америка, Близький Схід і Азія, Африка, Європа, Тихоокеанський регіон, Австралія, Північна Америка — всі", — наголосив Володимир Зеленський.

Він наголосив, що погляд, ідеї та лідерство кожного народу для України однаково важливі.

"І все, про що вдасться домовитися сьогодні на Саміті, стане частиною такого потрібного всім нам миротворчого процесу. Вірю, що ми побачимо тут, на Саміті, як твориться історія", — підсумував український президент.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив під час інтерв'ю італійському телеканалу Sky TG24, що бомбардування Росії нагадує аналогічні методи Гітлера під час Другої світової війни. Зараз окупанти за місяць випускають по Україні до 3 500 керованих авіабомб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.06.2024 14:38