Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський пояснив італійським журналістам, скільки бомб використовує Росія проти України

Бомбардування Росії нагадує аналогічні методи Гітлера під час Другої світової війни. Зараз окупанти за місяць випускають по Україні до 3 500 керованих авіабомб.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю італійському телеканалу Sky TG24.

"Росія використовує на місяць 3 200-3 500 КАБів — це керовані авіаційні бомби. І це справді для нас велика проблема. КАБи вони використовують винятково по цивільному населенню, цивільній інфраструктурі. Дуже важливо, щоби люди це розуміли. Коли вони б'ють дронами та ракетами, вони кажуть про мілітарні цілі, то насамперед це брехня. Росія використовує тисячі КАБів, таких бомб спеціально для того, аби люди боялися та тікали", — зазначив він.

За його словами, росіяни масовано використовують авіаційні бомби проти цивільних, щоб окуповувати території, як це робив Гітлер під час Другої світової війни, наче за однією методичкою.

Зеленський додав, що операція росіян щодо захоплення Харкова провалилася, українські військові стабілізували ситуацію. Він зауважив, що очікування допомоги від США протягом восьми місяців було складним.

"Хоча тут теж люди можуть зрозуміти приблизно, яка сила в російської армії. І зрозуміло, що вісім місяців без цього пакету вони так і не змогли захопити місто, яке вони хотіли захопити… Я дуже задоволений учорашніми зустрічами, безпосередньо із президентом Байденом, ми проговорювали про терміни постачань тих чи інших, ну і про загальну підтримку", — додав український президент.

Нагадаємо, що в п'ятницю, 14 червня, президент України Володимир Зеленський прибув до Швейцарії на Глобальний саміт миру. Він триватиме два дні — 15 і 16 червня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.06.2024 12:17