Фото: сайт президента

Зеленський підписав указ про перевірку всіх рішень ВЛК від початку повномасштабної війни

У вівторок, 12 вересня, президент України Володимир Зеленський підписав указ №576/2023 про перевірку всіх рішень військово-лікарських комісій з 24 лютого 2022 року.

Таке повідомлення з'явилось на сайті президента України. Відповідно до статті 107 Конституції України Зеленський своїм указом постановив:

  1. Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 30 серпня 2023 року "Про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України".
  2. Контроль за виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України, введеного в дію цим Указом, покласти на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Зазначається, що цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що його відомство спільно з правоохоронцями проведе перевірки рішень військово-лікарських комісій щодо обмеженої придатності до військової служби, виданих після початку повномасштабної війни.

Раніше секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що обмежено придатних чоловіків і надалі будуть мобілізовувати до Збройних сил України. Але Рада національної безпеки й оборони з вересня готує деякі уточнення з цього приводу.

Зазначимо, що в Україні діє воєнний стан та відповідно загальна мобілізація, яку президент Володимир Зеленський продовжив до 15 листопада 2023 року. Проте потреби одномоментно набрати 300 тисяч людей до армії на даний час немає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.09.2023 19:55