Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський підписав закон про єдину роумінгову зону з Євросоюзом: що це дасть українцям

У вівторок, 18 червня, президент України Володимир Зеленський підписав закон про єдину роумінгову зону з Європейським Союзом. Відтепер послуги роумінгу надаються без додаткової плати.

Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради України.

Там зазначили, що закон України щодо імплементації норм законодавства ЄС з питань роумінгу (законопроект №10265) прийнято 22 травня на виконання однієї з умов євроінтеграції України у сфері електронних комунікацій. Він забезпечує приєднання України до спільної роумінгової зони Україна — ЄС та отримання українцями послуг роумінгу у країнах ЄС у режимі "Роумінг як вдома" (RLAH).

Переваги роумінгової зони

RLAH означає, що під час подорожей в ЄС дзвінки, SMS та передача даних включені у домашній пакет послуг, відповідно послуги роумінгу надаються без додаткової плати. Також перевагами спільної роумінгової зони зможуть скористатись і користувачі європейських операторів, які подорожують в Україну.

"Завдяки закону суттєво покращується інвестиційний клімат для бізнесу у сфері електронних комунікацій. Вітчизняні суб’єкти господарювання здобудуть високий ступінь довіри, працюючи за єдиними правилами з європейськими партнерами", — йдеться у повідомленні прес-служби Верховної Ради.

Нагадаємо, 18 квітня 2023 року Рада Європейського Союзу схвалила пропозицію двостороннього рішення "Україна-ЄС" щодо мобільного роумінгу. А 17 листопада у Верховній Раді зареєстрували законопроект щодо імплементації норм європейського законодавства з питань роумінгу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.06.2024 12:54