Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський підписав закон про зниження призовного віку

У вівторок, 2 квітня, президент України Володимир Зеленський підписав закон про зниження призовного віку з 27 до 25 років.

Про це повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради.

"На строкову військову службу призиваються придатні для цього за станом здоров’я громадяни України чоловічої статті, яким до дня відправлення у військову частину виповнилося 18 років, та старші особи, які не досягли 25-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на відстрочку", — йдеться у документі.

Тобто документ передбачає можливість мобілізувати громадян після 25 років. На сайті ВР зазначено, що закон повернуто з підписом від президента України 2 квітня. Документ набирає чинності з наступного дня з дати його опублікування.

Скріншот з сайту Верховної Ради

Варто зазначити, що 30 травня 2023 року Верховна Рада ухвалила законопроект про зниження граничного віку перебування громадян на військовому обліку призовників з 27 до 25 років. Його ініціювало Міністерство оборони України спільно зі Збройними силами України. "За" проголосували 304 депутати.

Нагадаємо, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський заявив, що всі військовозобов'язані громадяни України віком від 18 до 60 років мають перебувати на обліку. За його словами, це головна мета нового законопроекту про мобілізацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.04.2024 18:35