Фото: Офіс президента

Зеленський підписав закони щодо продовження в Україні воєнного стану та мобілізації

У середу, 7 серпня, президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо продовження терміну дії воєнного стану. Глава держави також продовжив строк проведення загальної мобілізації на 90 днів — до 9 листопада.

Відповідні картки законопроектів з'явились на сайті президента. Йдеться зокрема про закони №3891-9 та №3892-9.

Востаннє Володимир Зеленський підписував закони щодо продовження терміну дії воєнного стану в державі, а також продовження строку проведення мобілізаційних заходів у травні, який діяв до 11 серпня.

Перед цим український парламент підтримав продовження дії воєнного стану на 90 днів, а саме з 12 серпня по 9 листопада.

Воєнний стан — це особливий правовий режим, який необхідний органам влади та військовим для ширших повноважень для захисту країни від ворога. Мобілізація спрямована на набір до Сил оборони військовозобов'язаних.

Нагадаємо, вже 16 липня для військовозобов'язаних завершився 60-денний термін для оновлення військово-облікових даних, який був відведений законом про мобілізацію. Відтак, всі чоловіки віком від 18 до 60 років, а також жінки медичних спеціальностей повинні до цього дня подати до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки оновлені дані про себе.

Ще 5 серпня, комітет Верховної Ради з нацбезпеки та оборони підтримав законопроект №11379-д, який передбачає заборону на мобілізацію чоловіків віком від 18 до 25 років.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.08.2024 11:59