Фото: Офіс президента

Зеленський підписав законопроекти про продовження дії воєнного стану та мобілізації

У понеділок, 12 лютого, президент Володимир Зеленський підписав законопроекти про продовження загальної мобілізації та воєнного стану в Україні.

Відповідні документи опубліковано на сайті Верховної Ради.

Зазначається, що 12 лютого документи повернуто з підписом президента. Зокрема, очільник держави підписав законопрект №10456 про продовження воєнного стану, а також проект закону №10457 про продовження строку проведення загальної мобілізації.

Відповідно обидва терміни продовжено з 14 лютого 2024 року на 90 днів, до 13 травня 2024 року.

Це вже вдесяте в Україні ухвалили рішення про продовження воєнного стану з початку повномасштабного вторгнення Росії.

Додамо, 5 лютого президент України Володимир Зеленський вніс у Верховну Раду законопроекти про продовження загальної мобілізації та воєнного стану на 90 днів, тобто до 14 травня.

На військову службу в Україні можуть призвати чоловіків, які є обмежено придатними, однак їх не відправлятимуть на фронт. Натомість можуть мобілізувати для роботи на посадах, де немає особливого фізичного навантаження. 

Загалом зараз на військову службу призивають усіх придатних та обмежено придатних, якщо є потреба у людях на фронті чи в тилу. Зокрема, мобілізують тих, кого ВЛК визнала обмежено придатними, однак їх не відправляють на фронт, а до частин забезпечення або до ТЦК.

Нагадаємо, голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа нещодавно заявляла, що мобілізація від 400 до 500 тисяч військовозобов'язаних, а також додаткові потреби в закупівлі та модернізації військової техніки коштуватимуть для України приблизно 700 мільярдів гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.02.2024 11:52