Фото: Офіс президента

Зеленський після візиту до Фінляндії вирушив у Нідерланди, — ЗМІ

Президент України Володимир Зеленський після закордонного візиту до Фінляндії вирушив у Нідерланди. Про це свідчить переміщення нідерландського урядового борту у середу ввечері, який вже приземлився в міжнародному аеропорту "Схіпхол".

Про це повідомили одразу кілька нідерландських ЗМІ, зокрема ANP та RTL Nieuws. Відомо, що для Зеленського цей візит у Нідерланди буде не лише першим з початку повномасштабного вторгення Росії в Україну, а й взагалі на посаді президента.

відстеження літаків

Скріншот з Twitter

Видання RTL Nieuws пише, Зеленський у четвер виступить у Гаазі з промовою під назвою "Немає миру без справедливості". Місце виступу, ймовірно, пов'язане з тим, що в місті розташований Міжнародний кримінальний суд, який 17 квітня видав ордери на арешт Володимира Путіна та російської уповноваженої у справах дітей Марії Львової-Бєлової.

Сайт NOS звертає увагу на те, що 4 травня в Нідерландах відзначають День пам'яті жертв Другої світової війни та подальших збройних конфліктів, але припускає, що візит українського президента саме до цієї дати не приурочувався.

Нагадаємо, 3 травня президент Володимир Зеленський відвідав Фінляндію. Він пояснив, що візит пов'язаний із прагненням посилити підтримку Збройних сил України перед майбутнім контрнаступом. У Фінляндії очільник Української держави взяв участь у зустрічі прем'єр-міністрів Північних країн. Під час заходу Данія, Ісландія, Норвегія, Фінляндія та Швеція підписали документ у якому зазначили, що майбутнє України — у євроатлантичній родині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.05.2023 23:44