Фото: скріншот з відео

Зеленський пояснив, для чого прибув до Фінляндії

Візит президента України до Фінляндії пов'язаний з майбутнім контрнаступом ЗСУ. Глава держави хоче посилити підтримку нашої держави.

Таку заяву зробив президент Володимир Зеленський під час спільної прес-конференції із фінським колегою Саулі Нііністьо.

"Чому Фінляндія? По-перше, ми партнери. По-друге, в нас сьогодні буде потужний саміт Nordic countris. Він дуже важливий, це посилення безпеки регіонів, безпеки на нашій території, посилення наших можливостей, щоб захистити себе, посилення нас на полі бою. Я буду відвертий з вами. 15 пакетів, це не цифри, не кількість зброї, а кількість збережених життів", — сказав президент.

Зеленський також запевнив, що він прибув до Фінляндії, аби дружні країни підтримали Україну ще потужніше напередодні контрнаступу Збройних сил України.

Контрнаступ ЗСУ: що відомо

Голова розвідки Кирило Буданов заявив, що першочергове завдання українських військових під час контрнаступу — звільнення усіх тимчасово окупованих територій.

Також засновник терористичної приватної військової компанії "Вагнера" Євген Пригожин пригрозив вивести свої війська з Бахмута. В останньому інтерв'ю він заявив, що український контрнаступ може розпочатися до 15 травня, але російські військові не поспішають готуватися до відбиття атак.

Зазначимо, міністр оборони Олексій Резніков повідомляв, що українці дізнаються про контрнаступальні дії Збройних сил перш за все від бійців, які братимуть в ньому участь. Він закликав громадян набратись терпіння перед важливою операцією наших Збройних сил.

Водночас керівник прес-центру Сил оборони ОК "Південь" Наталія Гуменюк стверджує, що контрнаступальна операція Збройних сил України вже відбувається у невеликому темпі. Українські бійці наразі працюють над зменшенням потужностей ворога.

Нагадаємо, Україна приховує від своїх союзників деталі майбутнього весняного контрнаступу. У Збройних силах України хочуть запобігти витоку таємної інформації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.05.2023 15:06