Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський пообіцяв швидко виплачувати премії воїнам за бої у Курській області

У вівторок, 13 серпня, під час вечірнього відеозвернення президент Володимир Зеленський заявив, що українські захисники, які воюють на території Російської Федерації, повинні оперативно отримувати грошові виплати.

Відповідна заява глави держави з'явилась на сайті президента.

Це питання Зеленський окремо обговорив із міністром оборони Рустемом Умєровим та представниками Верховної Ради та Офісом президента.

"Щоб для наших воїнів — для всіх захисників і захисниць, які виконують бойові завдання на території держави-агресора, – були гарантовано й швидко забезпечені всі виплати, премії та інші речі, які передбачені для фронту. І без жодної бюрократії для наших воїнів", — наголосив український лідер.

Зеленський підкреслив, що це загальна й обов’язкова політика нашої держави — наші захисники мають бути убезпечені від будь-якого бюрократичного тиску.

Нагадаємо, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, українські війська й надалі активно просуваються територією Курської області. Це відбувається, попри заяви російських військових блогерів про стабілізацію лінії фронту.

Також повідомлялось, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко наказав передати частину військової техніки з бойових підрозділів для збройних сил Російської Федерації. Це пов'язано з дефіцитом резервів Москви на тлі наступу української армії на Курську область.

Як пише The New York Times, Україна може сподіватися використати свої здобутки в Курській області як "розмінну монету" на мирних переговорах для обміну на землі, раніше захоплені Росією. Водночас такий хід подій може обернутись катастрофою для Києва.

Варто зазначити, що 13 серпня головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський повідомив Володимиру Зеленському, що просування Сил оборони на території Курської області триває.

Згодом речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій заявив, що Росія вивела частину військ з Півдня України та повернула їх на свою територію, щоб спробувати відбити вторгнення сил Києва, що посилюється, на Курську область.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.08.2024 21:25