Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський повідомив, коли Україна підготує план перемоги для представлення союзникам

Під час вечірнього відеозвернення 16 вересня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна представить союзникам план перемоги у війні з Російською Федерацією. Це відбудеться вже наступного тижня.

Текст звернення глави держави з'явився на сайті президента України.

Зеленський зазначив, що протягом усього дня в різних форматах проходили наради з підготовки українського плану перемоги та реальне наповнення всіх пунктів. 

"Військове наповнення, політичне, дипломатичне, економічне. Залучені ключові особи за кожним напрямом. І необхідні для України кроки вже визначені, абсолютно чітко. Те, що може дати нам максимально сильні позиції для наближення миру — реального, справедливого миру. Для кожного кроку є й чіткий перелік пунктів, що саме необхідно, що саме працюватиме на посилення", — сказав Зеленський.

Український лідер наголосив, що жодної неможливої речі там немає і більш ніж на 90% усе виписано. 

"І в комплексі цей пакет може забезпечити правильний розвиток ситуації не тільки для України, а й для всіх у світі, хто цінує міжнародне право. Вже на наступний тиждень ми готуємо план перемоги для представлення союзникам", — резюмував Володимир Зеленський.

Раніше повідомлялось, що Володимир Зеленський має намір представити президенту США Джо Байдену план перемоги України. Він містить чотири основні пункти й один додатковий, який буде потрібен після війни.

Нагадаємо, німецьке видання Bild заявило, що "план перемоги України" нібито передбачає заморожування війни на деяких відтинках фронту. Проте в Офісі президента повністю спростовують інформацію журналістів.

Згодом радник президента з комунікацій Дмитро Литвин заявив, що українська влада проти будь-якого замороження бойових дій, а інформація опублікована у Bild — фейк.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.09.2024 20:24