Фото: сайт президента

Президент Зеленський повідомив про успіхи ЗСУ на фронті (відеозвернення)

У неділю, 10 вересня, президент України Володимир Зеленський вкотре звернувся до народу. Зокрема, глава держави повідомив про успіхи Сил оборони на фронті. 

Текст звернення з'явився на сайті президента.

Успіхи на фронті

"За минулі сім днів маємо просування вперед. На таврійських напрямках є рух. На Бахмутському напрямку є рух. Куп’янський, Лиманський напрямки, Авдіївка, Марʼїнка — ми там тримаємо позиції. Дякую всім воїнам, які це забезпечують! Кожного тижня незмінно ініціатива в руках наших воїнів, за Україною", — сказав Зеленський.

Глава держави наголосив, що саме український героїзм визначає, як ця війна завершиться.

Обстріл волонтерів

Зеленський зазначив, що у неділю поблизу міста Часів Яр на Донеччині російські терористи вдарили по машині волонтерів. 

"Пряме влучання з ПТРК. Станом на цей час точно відомо, що загинув канадець Ентоні Ігнат. На жаль, імовірно, теж загинула іспанка Емма Ігуаль. Мої співчуття рідним. Ще двоє волонтерів доставлені в лікарні Дніпра — це громадянин Німеччини Мавік Рубен та громадянин Швеції Йохан Матіас, їм надається необхідна допомога", — додав президент.

Обставини загибелі волонтерів

Канадський гуманітарний працівник загинув під час обстрілу в суботу у місті Часів Яр в Донецькій області на сході України. Як повідомляє організація Road2Relief ("Дорога допомоги"), йдеться про волонтера Ентоні "Тонко" Ігната.

Зазначають, що у суботу вранці четверо членів команди Road2Relief по дорозі до Бахмута потрапили під російський обстріл. В результаті атаки німецький медичний волонтер Рубен Мавік та шведський волонтер Йохан Матіас Тир отримали важкі осколкові поранення та опіки.

За даними джерела, четвертою постраждалою була іспанська волонтерка і директор Road2Relief Емма Ігуаль, стан якої невідомий. За даними El Pais, загинула саме вона.

Нагадаємо, керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк заявила, що Збройним силам України вдалося закріпитися на Лівобережжі Херсонської області. Проте зараз необхідна інформаційна тиша.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.09.2023 22:48