Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

"Потрібен потужний повітряний щит": Зеленський назвав кількість запущених по Україні російських ракет і дронів лише цього року

Президент України Володимир Зеленський назвав кількість ракет та безпілотників, які від початку 2024 року запустила Росія по Україні та наголосив на необхідності забезпечити контроль над небом. 

Про це йдеться у повідомленні глави держави у соцмережі "Х".

Зеленський зазначив, що від початку поточного року країна-агресор атакувала Україну різними повітряними цілями. Загалом росіяни випустили понад 900 безпілотників та ракет. 

"Від початку року Росія запустила понад 330 ракет різних типів і близько 600 бойових безпілотників по українських містах. Щоб протистояти такому терористичному тиску, потрібен достатньо потужний повітряний щит. І саме такий повітряний щит ми будуємо разом з нашими партнерами", йдеться в його дописі.

Глава держави наголосив на необхідності забезпечення контролю України над небом. Саме тому протиповітряна оборона й радіоелектронна боротьба є пріоритет у боротьбі з російським терором.

"Російський терор має бути переможений це досяжно", написав український лідер.

 зеленський про кількість ракет і дронів запущених росією по україні

Скріншот з соцмережі "Х"

Нагадаємо, у ніч на вівторок, 30 січня, Росія здійснила чергову масовану атаку ударними безпілотниками. Цього разу ворог запустив 35 "шахедів" з трьох напрямків. Під атакою опинилася низка цивільних об’єктів, зокрема, й критичної інфраструктури.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.01.2024 16:18