Фото: росЗМІ

Зеленський пояснив, чому загибель Пригожина ставить крапку в переговорах із Путіним

Загибель в авіатрощі власника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина унеможливлює переговори із російським диктатором Володимиром Путіним. Глава Кремля став слабким, втратив упевненість, тому змушений усувати конкурентів у такий спосіб.

Таку заяву зробив український президент Володимир Зеленський в інтерв'ю португальському телеканалу RTP. За його словами, Путін звик усе контролювати, враховуючи, що Росія — цілком авторитарна держава. Президент нагадав, що весь світ був свідком домовленостей між Кремлем та власником "вагнерівців".

"А тут він поводиться просто як терорист. Мені здається, ця історія ставить крапку в питанні "домовлятися з Путіним". Це найпотужніший практичний аргумент, який підтверджує слова України, яка каже, що Путін не дотримується свого слова", — додав Зеленський.

Таємний похорон Пригожина

У вівторок, 29 серпня, поховали ватажка російського військового угруповання найманців "Вагнера" Євгена Пригожина, який загинув внаслідок падіння власного літака. Поховання відбулося у закритому форматі на Порохівському цвинтарі в Санкт-Петербурзі.

Протягом дня журналісти стежили за переміщеннями похоронних кортежів в Санкт-Петербурзі, але точної інформації про те, де і коли буде похований Пригожин, не було. Інформація про його поховання була ретельно засекречена.

Згодом стало відомо, що засновника ПВК "Вагнера" поховали на Порохівському цвинтарі поруч з батьком. Згідно з побажанням родичів, на церемонії прощання були присутні лише вони і близькі друзі. 

Нагадаємо, 27 серпня Слідчий комітет Росії підтвердив загибель ватажка приватної військової компанії "Вагнера" Євгена Пригожина в авіакатастрофі у Тверській області.

Раніше повідомлялось, що найманці ПВК "Вагнера", які перебувають в Африці та на Близькому Сході, можуть перейти під контроль російського диктатора Володимира Путіна. Це дозволить уникнути заколотів у майбутньому.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.08.2023 23:44