Фото: Офіс президента України

Зеленський пояснив, чому звільнив Резнікова з посади міністра оборони

Україна потребує змін, які в першу чергу стосуються проблем з корупцією. Наша держава бореться за цінності, які дозволять змінити країну у майбутньому.

Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський, пояснивши своє рішення звільнити Олексія Резнікова з посади міністра оборони. Глава держави наголосив, що не хоче мати жодних компромісів з корупцією при владі.

"Правосуддя і справедливість в Україні є зараз чутливим питання для людей. Ми боремося за ці цінності зараз, ми не можемо жити так, як жили десятиліттями до цього. Важливо як буде після перемоги — це буде інша країна, інші люди, інший шлях", —  підкреслив президент.

Зеленський також запевнив що корупційні справи стосуються виключно українських видатків на оборону, а не грошової допомоги від партнерів і переданої зброї.

Нагадаємо, що у вівторок, 5 вересня, народні депутати звільнили з посади міністра оборони України Олексія Резнікова. Відповідне рішення підтримали 327 парламентарів.

У середу, 6 вересня, парламент призначив Рустема Умєрова міністром оборони України. Раніше він очолював Фонд державного майна. Кандидатуру Умєрова підтримали 338 парламентарів.

Раніше нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк інформував, що Резніков, якщо більше не буде гучних скандалів, стане послом України у Великій Британії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.09.2023 15:40