Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

Зеленський прибув до Хорватії: яка мета візиту (фото)

У середу, 9 жовтня, президент Володимир Зеленський прибув до Хорватії для зустрічі з премʼєр-міністром Андреєм Пленковичем та представниками інших країн регіону для участі у третьому саміті "Україна — Південно-Східна Європа".

Як повідомив гарант на своєму Telegram-каналі, з премʼєр-міністром Пленковичем він обговорить питання щодо продовження оборонної співпраці, реабілітації українських військових, які були поранені на передовій, а також щодо відбудови України.

За словами президента, на саміті у форматі "Україна плюс 12 країн" буде обговорено міжнародні зусилля заради наближення миру та реалізації формули миру.

"Обговоримо наше спільне з партнерами реагування на безпекові виклики, а також взаємодію на шляху до Євросоюзу й НАТО", — наголосив Зеленський.

Раніше, а саме 7 жовтня, Зеленський заявляв, що план перемоги України має бути зрозумілим для кожного в країні. Тож спочатку відбудеться остаточне узгодження всіх його пунктів зі союзниками, а після цього його розкриють українцям.

"Важливо, що перспектива загалом має бути зрозумілою для кожного в нашій країні. Ми пропонуємо нашим партнерам визначитися, як вони бачать завершення цієї війни, місце України саме в глобальній архітектурі безпеки, а також — зі спільними кроками, які можуть поставити цю війну на курс до завершення", — зауважував президент.

Нагадаємо, раніше видання Bloombeg повідомляло, що український президент, ймовірно, шукає "більш гнучкий" підхід для завершення війни в Україні через побоювання зменшення підтримки західних союзників. У чому саме полягає цей гнучкий підхід наразі точно не відомо. Втім, за даними журналістів, він точно не міститиме у собі територіальних поступок агресору.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.10.2024 13:04