Фото: Офіс президента України

Зеленський прибув у Нью-Йорк: з ким зустрінеться український президент

Президент Володимир Зеленський прибув у Нью-Йорк. Глава держави анонсував важливі зустрічі і домовленості.

Про це президент повідомив у Telegram.

Зеленський зазначає, що на українську делегацію очікують важливі й насичені дні. Зокрема, Україна візьме участь у Генеральній Асамблеї ООН, Саміті цілей сталого розвитку, Раді Безпеки.

"Вже намічені вагомі двосторонні зустрічі. Територіальна цілісність держави — ключовий принцип усіх базових міжнародних документів, зокрема Статуту ООН. І треба повернути йому повну силу, зруйновану російським вторгненням, та збільшити можливості ООН зупиняти агресії та запобігати їм. Україна зробить чітку пропозицію щодо цього членам ООН", — йдеться в повідомленні.

За словами глави держави, у Вашингтоні заплановані переговори з президентом США, з лідерами палат і партій Конгресу, з військовим керівництвом.

"Зустрінуся з американським бізнесом, журналістами, громадою. Подякую за лідерство США в підтримці нашої боротьби за свободу та незалежність", — зазначив президент.

Але одразу з аеропорту, за словами глави держави, він вирушив до наших воїнів, які проходять в Америці лікування та реабілітацію.

"Передусім — підтримка наших людей і вдячність тим, хто допомагає Україні й українцям", — заявив президент.

Зазначимо, що став відомий попередній графік заходів президента України Володимира Зеленського у США

Нагадаємо, президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва ймовірно зустрінеться з Володимиром Зеленським у Нью-Йорку. Це може відбутися вже в середу, 20 вересня. Також планується зустріч Зеленського та президента Польщі Анджея Дуди.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.09.2023 22:59