Фото: Офіс президента

Зеленський розповів, коли Путін відновить свою ядерну риторику

Російський диктатор Володимир Путін може знов почати лякати ядерною зброєю. Для цього глава Кремля вибере холодну пору року, коли дорогі енергоносії та коли люди загалом мають дещо депресивні настрої.

Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю CBS.

"Я вважаю, що він буде лякати. Я вважаю, що у нього нічого не залишається в його асортименті зброї. Він знищував людей, катував, перекривав Чорне море, залякував, окупував атомну станцію, Каховська наша дамба була зруйнована — він все використовував, різні кроки. І у нього не так багато є, чим може він залякувати. Він постійно трішки підігрівав тему застосування ядерної зброї, тому я вважаю, що це наступний крок, що він буде залякувати людей", — сказав Зеленський.

Глава держави переконаний, що Путін чекає електорального часу у США, бо тоді, на думку окупантів, Штати не будуть такими стабільними.

"І взимку завжди є депресія у людей, це факт. І він буде шукати цю нестабільну ситуацію в Європі та в США, і буде підливати інформаційно ризики застосування ядерної зброї з його сторони. Він буде залякувати", — сказав Зеленський.

Президент України вважає, що такі заяви з уст Путіна можуть почати лунати з початку опалювального сезону й упродовж зими.

Нагадаємо, аналітики видання Al Jazeera повідомили, що США та Росія володіють понад 90% світового ядерного арсеналу. Але Китай намагається від них не відставати. Тож світ невпинно рухається до нової ери ядерних озброєнь. На думку авторів статті, зупинити гонитву озброєнь буде складніше, ніж під час холодної війни, оскільки тепер у ній беруть участь уже три держави — Росія, США та Китай.

Раніше повідомлялось, що влада Корейської народно-демократичної республіки спустила на воду новий тактичний атомний підводний човен. За її словами, це віщує "початок нового етапу" для її військово-морського флоту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.09.2023 13:26