Фото: Офіс президента

Зеленський прибув у Стокгольм на саміт Україна — Північна Європа

У п'ятницю, 31 травня, президент Володимир Зеленський прибув із робочим візитом до Стокгольму. Там гарант візьме участь у саміті Україна — Північна Європа та проведе декілька важливих зустрічей.

У своєму Telegram-каналі очільник держави розповів, що сьогоднішній день зміцнить Україну завдяки підтримці наших принципових та послідовних союзників і завдяки новим безпековим угодам.

"Сьогодні я в Стокгольмі на третьому саміті Україна — Північна Європа. Наші ключові пріоритети: ППО для України — маємо забезпечити більше систем, спільні оборонні виробництва — та забезпечення наших воїнів зброєю, а також наша глобальна робота заради примусу Росії до миру", — зазначив Зеленський.

За словами президента, також у нього заплановані зустрічі із прем’єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном, президентом Фінляндії Александром Стуббом, прем’єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен, прем’єр-міністром Норвегії Йонасом Гаром Стере, Прем’єр-міністром Ісландії Бʼярні Бенедіктссоном. Крім того, український лідер зустрінеться з Королем Швеції Карлом XVI і представниками оборонних компаній.

"Ми поспілкуємося як у межах саміту, так і у двосторонніх форматах", — зауважив Зеленський.

До того ж сьогодні, як зауважив гарант, Україна підпише одразу три безпекові угоди, які зафіксують прогнозовану оборонну й іншу різнобічну підтримку на тривалий період. 

Нагадаємо, 1 червня президент України Володимир Зеленський відвідає Саудівську Аравію. Там він планує отримати підтримку перед важливим зібранням у Швейцарії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 31.05.2024 11:10