Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

Зеленський перед самітом миру у Швейцарії відвідає впливову арабську країну

У суботу, 1 червня, президент України Володимир Зеленський відвідає Саудівську Аравію. Там він планує отримати підтримку перед важливим зібранням у Швейцарії.

Про це повідомила агенція DPA у своїх соціальних мережах.

Дипломатичне джерело в посольстві України в Ер-Ріяді розповіло журналістам агенції, що Зеленський планує заручитися підтримкою перед самітом миру у Швейцарії.

Як відомо, 15-16 червня Швейцарія стане центром міжнародної дипломатії, коли прийме в себе саміт миру. На ньому шукатимуть шляхи врегулювання війни в Україні.

За словами, президента Володимира Зеленського, Україна винесе на розгляд Саміту миру у Швейцарії три головні пункти, які стануть предметом обговорень. Це питання, пов'язані з енергетикою, харчовою безпекою, вільним судноплавством та звільненням полонених.

Україна та Швейцарія розіслали запрошення більш ніж 150 країнам, проте Росії в цьому списку немає. Серед підтверджених учасників — наприклад, Кот-д'Івуар, який уперше візьме участь у такому заході з ініціативи України.

При цьому видання Bloomberg раніше повідомляло, що Європейський Союз хоче після саміту миру провести переговори щодо миру в Україні за участю Росії у Саудівській Аравії.

Нагадаємо, в середу, 29 травня, президент Володимир Зеленський провів перемовини з прем'єр-міністром Австралії Ентоні Албенізі. Серед іншого, сторони обговорили й майбутній Саміт миру у Швейцарії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.05.2024 16:26